дом Общество Магистърска програма за защита на личните данни от следващата година в ШУ

Магистърска програма за защита на личните данни от следващата година в ШУ

0
ДЯЛ

Нова магистърска програма за защита на личните данни и квалифицираната информация ще бъде открита от следващата 2018-2019 учебна година в Шуменския университет. Решението беше взето на последното заседание на Академическия съвет на университета, съобщи за 24 shumen.com доц. Христо Христов, ръководител на Катедра „Управление на системите за сигурност“.
Разкриването на такава специалност се наложи от необходимостта за прилагане на нормативните документи за сигурност на ЕС и действащият у нас Закон за защита на личните данни, уточни доц. Христов.
Той бе категоричен, че специалистите , които ще бъдат подготвени, ще придобият нужните компетенции и ще защитят поставените високи критерии.
Магистрите ще имат имат възможност да работят в институциите от държавния сектор и ще могат да управляват процеса по организация на защита на личните данни и квалифицираната информация в тези структури. Те ще могат да се реализират в бизнеса и банковия сектор.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМощен рев на мотори, рок и много шум за откриването на мотосезона в Шумен
Следваща статияПредложението: Шофьорските изпити да излязат от ДАИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here