дом Общество Любомир Христов с отличието „Кмет на годината за 2017 г.“ за реализирани...

Любомир Христов с отличието „Кмет на годината за 2017 г.“ за реализирани проекти

1
ДЯЛ

Кметът на Община Шумен Любомир Христов беше удостоен с приза „Кмет на годината за 2017 г.“ за реализирани проекти в областта на околната среда.
Наградата бе връчена днес от представители на предаването “БГ маршрути” на телевизия „България Он Ер“, чийто екип бе гост на Община Шумен.

По думите на продуцента на предаването Светла Митева, гласуването е на базата на вота на местните хора, участвали в класацията, която телевизията прави, и на оценката на журналистическия екип на предаването за дейността на кметовете през последните две години. „Отчетливо се открояват промените в Шумен по отношение на инвестициите в града, изграждането на инфраструктурни обекти, строителството, санирането на старите панелни блокове, изграждането на детски площадки. Отличието „Кмет на годината за 2017г.“ на г-н Любомир Христов се връчва за завършването на един мащабен проект, изключително важен за опазване на околната среда – това е изграждането на Пречиствателната станция за отпадъчни води.
Любомир Христов благодари за наградата и припомни, че завършването на Пречиствателната станция за отпадъчни води бе едно от първите предизвикателства, с които се е сблъскал неговият екип в началото на мандата. „За изключително кратко време трябваше да подготвим документацията за фазирането на проекта, защото сроковете за строителство бяха изтекли. Бяхме изправени пред опасността да се наложи да възстановим близо 70 млн. лева европейски пари заради неизпълнение на поетите ангажименти. Тогава със съдействието на правителството успяхме фазираме проекта и да завършим пречиствателната станция със средства от следващия програмен период.“
Христов припомни, че другият стратегически проект, който е приоритет за тази и за следващите няколко години, е изграждането и на Пречиствателна станция за питейни води.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Медени вкусотии”: Малките „пчелици” се впуснаха в сладко приключение
Следваща статияБившият шеф на „Напоителни системи“ получи условна присъда

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here