дом Политика Любомир Христов, областен координатор на ГЕРБ Шумен: Пробивът в смесените райони на...

Любомир Христов, областен координатор на ГЕРБ Шумен: Пробивът в смесените райони на Шуменска област бе високо оценен

3
ДЯЛ

Изключително висока оценка за пробива на ГЕРБ в смесените райони на миналите местни избори е дал зам.-председателят на партията Цветан Цветанов в отчета си за работата на структурите на партията по места. Избирането на Ешреф Реджеб за кмет на община Никола Козлево още на първи тур е било посочено като пример за разбиване на монопола на една партия, която от години е управлявала тези райони, това сподели пред 24shumen.com областният координатор на ГЕРБ Шумен Любомир Христов.
Заедно с още 39 делегати от Шуменска област, издигнати от проведените общи събрания по общини в района, той присъства на Четвъртото редовно отчетно-изборно събрание на управляващата партия. Според Любомир Христов, Цветанов оценил високо и представянето на общинските структури в Шуменска област по време на парламентарните избори. Успех, който бил постигнат и благодарение на доброто структуриране в самата партия в областта и активната работа на нейните членове. Отправеният призив към кметовете в цялата страна бил точен и ясен – да бъдат отворени към гражданите, да обясняват управленските си действия пред обществеността и да информират своевременно за свършеното.
По думите на Цветанов, кметовете реално работят много, но до хората достига оскъдна и недостатъчна информация, както за свършеното, така и за трудностите, които те срещат при решаване на проблемите в общините. Христов отбеляза, че с голям интерес в залата е било изслушано и изказването на председателя на Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) – Даниел Панов, кмет на Велико Търново. Той съобщил, че местните власти вече са направили предложения за промени в Закона за местното самоуправление. Според Христов, ако тези промени бъдат приети от парламента, в значителна степен ще се подобри работата на общинските администрации. Панов отчел и ролята на Сдружението в помощ на местната власт.
Ускореното икономическо развитие на страната, подобряване условията на живот на българските граждани и добрите перспективи за развитие са били акценти в анализа, направен от министъра на финансите Владислав Горанов. Има тенденция към увеличаване на събираемостта на приходите от митниците. Намален е външният дълг на страната. Приходите в държавния бюджет се увеличават и тези пари ще бъдат разпределени основно в областта на образованието, здравеопазването и социалната сфера през следващата година. А вицепремиерът Томислав Дончев отчел пред многобройната делегатска аудитория добри резултати при усвояването на европейските средства.
По време на високия партиен форум, с абсолютно мнозинство, беше преизбран за нов мандат председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, както и тримата му заместници – Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов. Избрани бяха и членове на висшия орган на партията – Изпълнителната комисия. Бившият председател на Народното събрание Димитър Главчев ще ръководи Контролната комисия. Делегатите приеха с абсолютно мнозинство декларация, от която става ясно, че управляващата партия няма да се коалира с БСП при управлението на страната. Този документ бе приет в отговор на непрестанните през последните месеци спекулации на опозицията на тема: Коалиционни намерения на ГЕРБ към БСП.
Любомир Христов не скри, че е бил приятно изненадан от изисканата и стилна обстановка при провеждането на форума и 3D мапинг представянето на историята на партията.
Като знак на уважение към партньорите в управленската коалиция, Христов разчете и присъствието на председателите на партиите от „Обединени патриоти“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНад 1 600 студенти обличат тоги по случай дипломирането си
Следваща статияАвтомобил се вряза в пешеходци край Военна болница (снимки)

3 КОМЕНТАРИ

  1. И що да са мафиотска организация? Щом България гласува за тази партия, значи тя е тази, която ще управлява и сто пъти по-добре, отколкото червената мафия!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here