дом Здраве Личните лекари се включват от днес в кампанията по имунизиране

Личните лекари се включват от днес в кампанията по имунизиране

0
ДЯЛ
Снимка: Pixabay.com

От днес личните лекари се включват в кампанията по имунизиране. Общо 4 300 джипита ще започнат да ваксинират всички желаещи в страната. Създадени са и 318 имунизационни кабинета.
Ще се поставят трите одобрени медикамента на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Астра Зенека“.
Още 25 700 дози от ваксината на „Пфайзер“ ще бъдат доставени днес в България.
Здравните власти ще обсъдят днес възможността да се организира зелен коридор за имунизация и през седмицата.
От 3 март ще заработи електронният регистър. На него гражданите ще посочват, в кой от имунизационните центрове в страната искат да се ваксинират, с кой препарат и на коя дата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменци със златни медали от Националното по карате
Следваща статияРазкриха кабинет за свободна имунизация през седмицата в Старата поликлиника в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here