дом Здраве Лекарите в областта намаляват, закриват се и лечебни заведения

Лекарите в областта намаляват, закриват се и лечебни заведения

0
ДЯЛ

Намалява броят на лекарите практикуващи в областта, съобщават от Статистика Шумен. Към края на миналата година на основен трудов договор в лечебните и здравните заведения в област Шумен практикуват 539 лекари, през 2015 година те са били 546. Медицинските специалисти по здравни грижи са 1017, като 699 (68.7%) от тях са медицински сестри. Фармацевтите са 3, а работещият друг персонал, с немедицинско образование е 828 души.
Към посочената дата в заведенията за болнична помощ в областта практикуват 258 лекари, 3 фармацевти, 587 медицински специалисти по здравни грижи и 505 души друг персонал.
В заведенията за извънболнична помощ на основен трудов договор работят 245 лекари, а лекарите по дентална медицина са 141. В другите лечебни и здравни заведения работят 36 лекари, 315 медицински специалисти по здравни грижи и 269 души друг персонал.
В област Шумен, в структурата на лекарите по специалности най-голям е делът на общопрактикуващите лекари – 115 на брой или 21.3%, следвани от практикуващите.
Заведенията за болнична помощ в област Шумен са 5, с 885 легла, заведенията за извънболнична помощ са 40 с 42 легла, а другите лечебни и здравни заведения в областта са 2, без разкрити легла. В сравнение с 2015 г. броят на болниците в област Шумен намалява с 1, а броят на леглата намалява с 26 или с 2.9%.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРъст на заразните заболявания, експерти предупреждават за опасен летен вирус
Следваща статияСтудио „Х“: Хитрец се яви на шофьорски изпит с чужди документи, имал и втора самоличност

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here