дом Общество Къща в Никола Козлево изгоря, собствениците обвиняват местната пожарна

Къща в Никола Козлево изгоря, собствениците обвиняват местната пожарна

0
ДЯЛ

Пожар унищожи масивна двуетажна къща, собственост на семейството на Ивелина Христова, учител в Средното училище „Цанко Церковски“ в Никола Козлево.
„Останахме без дом. Безучастно гледахме как огнената стихия поглъща граденото в годините. А с него и живота ни“, заяви за 24shumen.com Христова. „Лош късмет е, че в деня на инцидента водата в нашия район беше спряна заради авария“, сподели тя.
Семейството било на гости, когато възникнал пожарът. Съседи се обадили на дежурния телефон 112. А после уведомили и собствениците на къщата. Казали: „Домът ви гори“.
„Пожарната от Каолиново пристигна с голямо закъснение и след многократно звънене. Ако реакцията беше по-бърза, можеше нещо от имуществото да бъде спасено“, анализира ситуацията Христова. Според нея по-бързи се оказали пожарникарите от Шумен, въпреки голямото разстояние от около 50 км.
Учителката е изключително благодарна, че в гасенето на пожара се включило цялото село, в т.ч. ученици и деца. Така благодарение на мобилизацията били спасени домашните животни – зайци, кокошки, патици. Спасени били и селскостопански постройки със сено. Доброволците изнесли и две газови бутилки.
„Ако бутилките бяха гръмнали, страх ме е да си помисля какви щяха да са последствията“, продължава Христова.
По думите й държавата я няма, жива е обаче човещината и чувството за помощ и отговорност в трудни моменти.
Общинската пожарна не била включена в гасенето, тъй като зам.-кметът Насуф обяснил, че тя се използва само при гасенето на сухи треви, сподели още учителката.
„Господ е бил милостив, че в къщата нямаше никой. Сега ни останаха само дрехите, с които бяхме на гости“, казва тя с горчивина и изключва умисъл в пожара, тъй като е име с авторитет.
„Разбира се, че ще помогнем на семейството, изпаднало в беда. Утре ще решим. Общината ще подпомогне с каквото може семейството, а и ще направим лични дарения“, заяви за 24shumen.com кметът на община Никола Козлево Ешреф Реджеб. Той обясни, че общинското формирование не се е включило, тъй като щяло да бъде незаконно.
Общинският съвет също ще помогне като отпусне еднократна помощ, съобщи председателят Стефан Стефанов. За да бъдат отпуснати средства трябва пострадалите да попълнят заявление. А кметът, според възможностите на бюджета, ще определи сумата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщината ще строи два блока за социално слаби
Следваща статияВнучката на Тодор Колев се омъжи за британец

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here