дом Общество Курортен комплекс точи вода като за последно, оставя цяло село на сухо

Курортен комплекс точи вода като за последно, оставя цяло село на сухо

0
ДЯЛ

При извършване на проверка в смядовското село село Черни връх по повод смущения във водоподаването по високите места на населеното място и търсене на аварии, екипи на ВиК – Шумен се натъкнали на нерегламентирано ползване на питейна вода в „Курортен комплекс Черни връх“. Служители на дружеството са попаднали на особено смущаваща ситуация – при спрян спирателен кран преди водомера, в момента на проверката е установено ползване на вода от всички консуматори, включително и пълнене на разположения в имота басейн. Докато джакузитата и басейна в хотелския комплекс бликат прохлада, част от имотите се оказват на сухо, заради голямата консумация на вода.

От Водното дружество посочиха, че жителите са пускали многократни жалби заради нарушеното водоподаване в селото. Част от тях предполагали, че става дума за авария, но такава не бива открита. „Смятаме, че абсолютно недопустимо е цяло едно населено място да бъде лишено от нормално водоподаване, за да може един курортен комплекс да развива дейност”, коментират от Водоснабдителното дружество.
Във връзка с нарушението е съставен констативен протокол според Наредба №4/2004, който е подписан без възражение от представители на хотелския комплекс. Чрез него потребителят е длъжен да заплати сумата 6 070,49 лв., а водоподаването към имота да бъде преустановено до заплащане на сумата и ликвидиране на незаконната връзка.
След неспазване на постигнатото съгласие, на 23 юли, при преустановяване на водоподаването е разкрита нова незаконна връзка, а ден по -късно, на 24 юли водата към имота е спряна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтличие „Служебна благодарност“ получиха служители на Окръжен следствен отдел
Следваща статияКалкулатор изчислява колко губим, ако не се осигуряваме на реален доход