дом Общество Кръгла маса на тема „140 години от Руско-турската война 1877-1878 г. –...

Кръгла маса на тема „140 години от Руско-турската война 1877-1878 г. – паметни страници в историята на Шумен“ организира ШУ

0
ДЯЛ

В навечерието на 140-годишнината от Освобождението на България, Катедрата по руски език към Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ организира кръгла маса на тема „140 години от Руско-турската война 1877-1878 г. – паметни страници в историята на Шумен”. Тя ще се състои на 27 февруари 2018 г. от 14.00 часа в Актовата зала на Педагогическия факултет.
Ще бъдат дискутирани следните теми: Политиката на Русия в Балканския регион; Войните в периода от 1810, 1828 – 1829 – участници, сражения, паметни места и реликви, свързани с гр. Шумен; Руско-турската война 1877-1878 – действията на руската войска около Шуменската крепост, решенията на Берлинския конгрес, участието на шуменци във войната, руските пълководци в Шуменския регион, превземането на Шуменската крепост и освобождението на града.
Модератор ще е проф. д-р Валентина Аврамова, директор на Центъра по русистика в Шуменския университет. Гост-лектор ще бъде военният историк Мишо Йорданов.
За участие са поканени представители на местната власт, на различни културни институти, музейни работници, преподаватели и докторанти от университета, ученици и граждани на Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗа раздялата, скайпа, самотните родители и още по-самотните деца в Царев брод
Следваща статияНад 70 машини обработват пътищата в областта, пътят Нови пазар – Тръница е затворен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here