дом Криминале Криминалисти от Нови пазар „удариха“ още един наркопроизводител

Криминалисти от Нови пазар „удариха“ още един наркопроизводител

0
ДЯЛ

Криминалисти от полицейското управление в Нови пазар разкриха оранжерия с оставени за сушене 61 стръка канабисови растения. Ползвателят на оранжерията, 32-годишен местен жител, бил установен да управлява автомобил след употреба на наркотични вещества.

Работата по случая започнала преди дни след получен сигнал, че от имот на ул.“Хан Омуртаг“ в града се носи странен мирис. Криминалисти от РУ-Нови пазар наблюдавали имота няколко дни. Около 16.30 часа вчера било извършено претърсване, след като ползвателят влязъл в него. В оранжерия, стопанисвана от Н.Н./32г./ са намерени 61 стръка растения оставени за сушене с тегло 11 кг., които при направения полеви наркотест реагирали на канабис. 32-годишният местен жител, който пристигнал на място с лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с шуменска регистрация бил тестван за шофиране след употреба на наркотични вещества. Отчетена била положителна на амфетамин и метамфетамин проба.

При претърсване в автомобила е намерен около един грам суха листна тревна маса и 20 броя семена, които по думите на Н.Н. били канабис.
При претърсване в жилището му са намерени още около 250 грама марихуана.
32-годишният мъж бил задържан за срок до 24 часа в РУ-Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 354 А ал. 1 и чл. 343 б ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.
Работата по документиране на престъплението продължава под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура- Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Дама“ отнесе акт за хулиганство, плюла и заплашвала друга пред търговски обект
Следваща статияОбщина Никола Козлево е в пълна готовност за настъпващата зима

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here