дом Политика Красимир Костов: Готов съм да разкрия 35 общински предприятия със синдикални структури

Красимир Костов: Готов съм да разкрия 35 общински предприятия със синдикални структури

0
ДЯЛ

Споразумение за сътрудничество подписаха днес председателят на КНСБ в Шумен Анета Денева и кандидатът за кмет Красимир Костов, издигнат от ПП „Български социалдемократи“.
„КНСБ като политически субект в гражданския сектор не може да бъде безучастна към това, кой ще управлява нашия град, нашата община. Опорните точки в рамковото споразумение са разкриване на нови работни места, социалният диалог, реформата в здравеопазването, инициативите в областта на образованието и културата. Важни са инструментите, с които ще реализираме това наше сътрудничество“, заяви Анета Денева.

„Сътрудничеството със синдикатите за мен е практика от предишното ми кметуване. Аз искрено изповядвам значима роля на синдикатите в икономиката на града“, каза Красимир Костов. За мен трудовите права са същностните права на гражданите, уточни той. И посочи две очертаващи се тенденции – бедните да стават все по-бедни и по-много, а богатите да стават все по-богати и по-малко. Според него двата синдиката КНСБ и“ Подкрепа“ са оня регулатор, който под формата на договори с работодателя фиксира нормата и правилата за защита на трудовите права на на хората.
Той обяви като новина, че ако спечели ще разкрие над 35 общински предприятия. И в тях ще има структури на синдикатите. По думите му обаче не трябва да има политизиране на дейността на синдикатите, защото страдат работниците.
Като автор на проекта „Индустриална зона“ Костов обяви, че при идването на инвеститор в договора ще фигурира клауза „разкриване на синдикална структура“. Според него този баланс е обществен баланс.
„Шумен го очаква бурно и модерно развитие. Четири години безвремие стигат“, обяви кандидатът за градоначалник.Като негативи той открои, че градът попаднал в дълбока провинциалност – с най-ниски заплати, най-ниски пенсии, с най-ниското икономическо развитие като темп. Последни сме в България, при положение че градът е бил седма икономика в България, е констатирал Костов.
Като перспектива той посочи заселването на хора от други райони.
Кандидатът обобщи приключващата предизборна кампания като позитивна, без ексцесии. И се похвали, че е готов на сътрудничество със сценаристите на Слави Трифонов относно бъдещото развитие на града. Както и с изготвения проект за модерно развитие на Шумен през следващите години.
Вече е получил високи оценки за управленската си програма от известни финансисти в България като проф. Румен Гечев, Иво Христов, бившия ректор на УНСС проф. Борислав Борисов.
Костов категорично отрече, че е бил изключен от БСП, заради това че се е кандидатирал от друга партия. „Лъжа е“, категоричен бе той. И се позова на текст от новия устав на партията. Там пише, че може да изключва единствено основната партийна организация. А такъв момент изобщо няма.
По думите му за изключването говорил Крум Зарков, но той бил неопитен и подведен.
Между 14 и 16 съветници очаквали да имат в мандата на новия Общински съвет. Определи листата като много силна, със знаково име като това на бившия кмет инж. Максим Иванов. Между 55 и 58% е неговата прогноза за активност на избирателите.
На въпрос на 24shumen.com, ако отиде на балотаж кои партии очаква да го подкрепят, отговорът бе: ДПС, АБВ, ВМРО и НФСБ, без ГЕРБ.
Костов не отмина и горещата тема за безводието в Шумен, почти 2 дни.“ Заради сериозна задлъжнялост спират тока на Вик. Засега на администрацията и на помпени станции. Вероятно от такова упражнение се е получил мощен хидравличен удар“, обясни той. Техниците индексирали 7 пробива, които започнали да отстраняват.
„Аз питам не беше ли редно кметът на общината и областният управител да обявят бедствено положение при положение, че в такива кризисни ситуации има наредби. Налице бяха всички условия, които предизвикват това бедствено положение“, добави той.
Проблемът, по думите му, обаче бил друг проспания период от 2015 г. до сега. МРРБ е осигурило парите, а не се правело нищо по довеждащия водопровод.
Ако бяха предприети някакви действия, такива удари нямаше да има, обобщи той.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ИЗБОРНИ ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГолямата авария по довеждащия водопровод не е умишлена!
Следваща статияНад 400 полицаи ще следят за реда в изборния ден в Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here