дом Криминале Край нямат: Още един пенсионер се подлъга и „помогна на полицията“ с...

Край нямат: Още един пенсионер се подлъга и „помогна на полицията“ с 1 000 лева

0
ДЯЛ

70-годишен шуменец бил измамен с 1 000 лева след телефонно обаждане и обещание за доживотна месечна парична награда към пенсията. Преди обяд вчера на стационарния му телефон се обадил непознат, който съобщил, че дъщеря му е пострадала. За лечението били необходими 4 000 лева. Мъжът разбрал, че това е телефонна измама. Последвало второ обаждане, в което отново непознат се представил за полицай. Мнимият полицай му обяснил, че се провежда акция за залавяне на телефонни измамници. Поискал да окаже съдействие на полицията. За „услугата“ щял да получи доживотна месечна награда към пенсията от кмета в размер на 50 лева. За целта трябвало да остави пред дома си в торба всички налични парични средства, за да могат полицаите да задържат на място измамниците.
С идеята, че помага на полицията 70-годишният шуменец сложил в торба 1000 лева, оставил я пред дома си и чакал обаждане с което да му потвърдят, че измамниците са задържани. След като разбрал, че е излъган и измамен и че никой от полицията не го е търсил за съдействие подал сигнал в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГоря дворът на бившия консервен комбинат
Следваща статияШофьор подкара автомобил с чужди номера

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here