дом Общество Край на цветния асфалт по пешеходната зона в Шумен

Край на цветния асфалт по пешеходната зона в Шумен

0
ДЯЛ

Започна премахване на цветния асфалт по централната пешеходна зона в Шумен. Зелената настилка ще бъде подменена с обикновен асфалт. Проектантите са разрешили ремонта.
В момента работници на фирма „Барс“ премахват италианския цветен асфалт.

„Ремонтът е в рамките на гаранцията и Общината няма да плаща за дейностите“, коментира за 24shumen.com зам.-кметът Боян Тодоров. Той добави, че реновирането на участъците по пешеходната зона ще приключи до края на тази седмица.
Предстои да се премахне и цветната настилка в Градската градина в Шумен.
Цветният асфалт в града бе положен преди близо 9 години, но настилката се оказа неподходяща за климатичните условия у нас и бързо започна да се руши.

Многократно местната управа и фирмата, която поддържа участъците ремонтираха покритието, но без да се постигне траен резултат. Поради клаузата за устойчивост на проекта, неподходящият асфалт не можеше да бъде премахнат без разрешение на проектантите. Общинската администрация води разговори с тях още от 2018 година.
Припомняме, че цветният асфалт в Шумен бе положен през 2011 година по проект за 5 600 000 лева, който бе финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия1 година условна присъда за гурбетчия, нарушил наложената му карантина
Следваща статияСпътниците на Кристиан, убил Милен Цветков при ПТП се сдобиха с обвинения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here