дом Здраве КОЦ-Шумен ще тегли 5 000 000 лева заем за нов линеен ускорител

КОЦ-Шумен ще тегли 5 000 000 лева заем за нов линеен ускорител

0
ДЯЛ

Комплексният онкологичен център (КОЦ) в Шумен иска да тегли заем от 5 000 000 лева за закупуване на нов линеен ускорител.
Писмо с искане за инвестиционното кредитиране е депозирано в Община Шумен от управителя на лечебното заведение д-р Свилен Арнаудов.
Линейният ускорител ще е от ново поколение с пълен капацитет за лъчелечение и възможност за радиохирургия.
В момента КОЦ-Шумен разполага с два линейни ускорителя, които са закупени през 2013 година при изграждане на сектора по лъчетерапия.
Цената на новия линеен ускорител със софтуер е между 4 200 000 и 5 000 000 лева.
За целта обаче е нужно да се завърши изграждането на бункера за третия линеен ускорител.
КОЦ-Шумен трябва да осигури от 20% до 30% от исканата сума, защото такова е изискването на банките кредитори. От лечебното заведение посочват, че към момента то има такава финансова възможност.
За обезпечаване на заема КОЦ-Шумен ще ипотекира сградата за лъчетерапия, както и съседни четири сгради включени в капитала на дружеството.
Сградата на Лъчетерапията е ипотекирана още през 2012 година, когато лечебното заведение взе заем от 1 300 000 лева. Този кредит е изплащан редовно и към момента лечебното заведение дължи още 300 925 лева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияД-р Димитър Костов: В момента разходите на болницата за кислород са 4-5 по-високи
Следваща статияЗаповед: Учениците от 5-и до 12-и клас с маски или шлемове в час

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here