дом Култура „Косвени щети” на Максима Боева гостува на шуменска сцена

„Косвени щети” на Максима Боева гостува на шуменска сцена

0
ДЯЛ
Снимка: ДКТ "Васил Друмев"

Спектакълът „Косвени щети“ на режисьорката Максима Боева ще гостува на шуменска сцена. Това съобщиха от Драматично-куклен театър „Васил Друмев“-Шумен.
Представлението ще се играе на 24 февруари от 19.00 часа в камерна зала.
Режисьор на постановката е Максима Боева. Сценографията и куклите са дело на Киряна Аврониева, композитор е Михаил Шишков-баща. В спектакъла участват Анна-Валерия Гостанян, Анелия Мангърова, Владинелла Кацарска, Елена Петрова, Катерина Стоянова и Никол Султанова.
Спектакълът е награден с ИКАР 2020 в категория „Дебют” на целия актьорски състав.
Проектът е финансиран от Национален фонд „Култура“ по програма „Дебюти“
Турнето се реализира от Фондация „Арт Офис”, с подкрепата на Министерство на културата и Национален Фонд „Култура”
Как се тръгва на война с куфар, пълен само с шоколадови бонбони?
Над един милион жени и млади момичета на фронта се борят не просто с врага, а с един враждебен към тях свят. Те разказват за кошмара на своята война, сякаш разказват приказки. Страшни детски приказки.
„Косвени щети“ ни среща с истинските истории на жените през Втората световна война, събрани в книгата „Войната не е с лице на жена“ на носителката на Нобелова награда за литература Светлана Алексиевич.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОткриха мъртва издирваната 86-годишна шуменка
Следваща статия53-годишен подкара нерегистриран трактор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here