дом Политика Корнелия Нинова: До петък ще предложим премиер

Корнелия Нинова: До петък ще предложим премиер

0
ДЯЛ

До петък ще предложим премиер. Това заяви лидерът на БСП, след като получи третия мандат за съставяне на правителство.
Нинова припомни, че разполагат с една седмица, за да предложат кандидат за министър-председател пред президента. „Дали ще е експерт или друг, ще решим парламентарните групи“, допълни тя и подчерта, че въпросът дали служебни министри ще влязат в редовен кабинет остава отворен, но той ще се обсъди и с другите парламентарни групи, които ще бъдат поканени на разговор.
„Изправени сме пред два избора – да съставим редовен кабинет и мнозинство в парламента, което да вземе най-важните решения, или да отидем на избори. Ние имаме аргументи защо трябва да имаме редовен кабинет и всички колеги са съгласни, че идват кризи, на които трябва да отговорим адекватно, разумно и спокойно. Имаме платформата, която постигнахме на първите разговори. Смятам, че имаме всички налични условия за разбирателство“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя обясни, че най-вероятно в четвъртък ще съберат Националния съвет и коалиционните партньори, за да се реши какви ще са следващите действия. „Искаме да отидем пред нашия колективен орган с някакво готово предложение след разговори с партиите. Ще бъдат динамични 3-4 дни. Ще предложим на колегите от другите партии всички разговори да са колективни и пред медиите. Народът да знае кой за какво настоява, кой не иска и защо“, категорична бе Нинова.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМБАЛ-Шумен обявява конкурс за началници на отделенията
Следваща статияКласически концерт в Шумен на 1 септември

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here