дом Здраве Комбинирани тестове за грип и COVID-19 предлага Първа медикодиагностична лаборатория в Шумен

Комбинирани тестове за грип и COVID-19 предлага Първа медикодиагностична лаборатория в Шумен

0
ДЯЛ

За първи път очакваната грипна епидемия през 2020-2021 г ще бъде съчетана с коронавирусна пандемия, както и присъствието  на множество други патогенни вируси, типични за това време на годината. В отговор на предстоящите предизвикателства, Първа медикодиагностична лаборатория вече е подготвена и е снабдена с всички диагностични тестове за вирусологичен диференциално диагностичен анализ.
От 14.12.2020 предлагаме комбиниран тест за откриване на COVID-19 антиген, грип А и B. Той е необходим за разграничаване на коронавирус инфекцията от сезонния грип. Изследването е подходящо за активната фаза на инфекцията и е препоръчително при симптоми. За него се взема проба от назофаринкса, като резултатът е готов от 2 часа до края на работния ден. Този тест е от групата скрининговите тестове – бърз, удобен, неинвазивен. Положителните резултати за COVID-19 диагностично се  потвърждават с PCR тест. Съпътстващи инфекции с други вируси или бактерии не повлияват резултата.
Първа МДЛ разполага  както с индивидуални тестове за грип, коронавирус, така и с комбинирани, съчетаващи и даващи възможност за едновременната им диагностика. На апаратите на лабораторията  могат да бъдат извършвани анализи на антигени – PCR анализ в реално време, като най-категоричен и поставящ диагнозата тест.
Първа МДЛ разполага и с така наречените бързи имунохроматографски антителни тестове:
COVID-19 Ag антигенен тест, който е на цена от 29 лв. и 2 лв. такса манипулация. При него наличието на SARS-CoV-2 вирус може да бъде открито през първата седмица от появата на симптомите. 
Influenza A+B  (грип А и грип B) бърз антигенен тест на цена от 18 лв. и 2 лв. такса манипулация. Проба отново се взема от назофаринкса на пациента, като резултатът е готов от 2 часа до края на работния ден.
COVID-19, Influenza A+B (комбиниран) е на цена 42 лв. и 2 лв. такса манипулация.
Предлаганите тестове са с висока чувствителност (средно 95%) и висока специфичност (средно 95%). Всички са със СЕ марка.
Медицинска лаборатория Първа МДЛ е в готовност да отговори на потребностите от диагностика, а екипите ѝ пожелават на всички пациенти да бъдат здрави и отговорно да пазят себе си и другите.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБорисов от Брюксел: Подобрение в кризата от лятото догодина, но при голям процент ваксинирани
Следваща статияБНБ удължи мораториума върху кредитите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here