дом Общество Колко ще струва подготовката на ученик за настоящата учебна година?

Колко ще струва подготовката на ученик за настоящата учебна година?

0
ДЯЛ

Близо месец преди началото на новата учебна 2018/2019 година започна трескава подготовка на децата за първия учебен ден. Репортерска проверка на 24shumen.com установи, че и тази година най-много излиза подготовката на осмокласниците. Причината за това е влязлата от миналата година нова програма, която почти не позволява да бъдат закупени учебници „втора ръка”. Така пълен комплект от учебници ще струва около 200 лева. Тъй като модните тенденции взимат превес при изборът на спортна екипировка, то родителите ще се бръкнат и с още 200 лева за екипи. В семействата с ученици от 1-7 клас, родителите ще се наложи да закупят единствено тетрадки и други консумативи. В книжарниците комплект за първокласник средно качество излиза около 50 лв. Помощта за учебната 2018/2019 г. за първокласник е в същия размер, какъвто бе определен за 2017/2018 г.
Тя се отнася за деца, записани в I клас в държавно или общинско училище и е с цел покриване на част от разходите на родителите.
Изискванията за получаването ѝ е детето да живее постоянно в страната и средномесечния доход на член от семейството за предходните 12 месеца е по-нисък или равен на дохода, определен със Закона за държавния бюджет на Република България (ЗДБРБ) за съответната година. За 2018 г. той е 450 лв.
Помощта се предоставя без доходен тест за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и деца, настанени в семейства на роднини и близки и приемни семейства.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМетални плоскости „летят“ от покрива на читалище „Тодор Петков“ (видео)
Следваща статияМюсюлманите посрещат свещения за тях празник Курбан Байрам