дом Общество Колко ще се бръкнем за Гергьовден? Очакван скок в цената на агнешкото

Колко ще се бръкнем за Гергьовден? Очакван скок в цената на агнешкото

0
ДЯЛ

Дни преди Гергьовден цената на агнешкото се очаква да се повиши с 50-70 ст. за килограм. Желаещите да си купят агне направо от кошарата, ще трябва да броят около 5.30 лева за живо и 12 лв. за трупно тегло, установи репортерска проверка на 24shumen.com
В търговските вериги очакваната цена за килограм агнешко ще варира от 12.99 лв. до 15.99 лв. На тези, които не са заделили по-голяма сума за празника, търговците ще предлагат и агнешки комплект от порядъка на 7 лв. Цената на зелените салати ще се запази същата – между 0.70 до 1.00 лев за брой.
Това коментираха за 24shumen.com в навечерието на празника животновъди и търговци.
Качеството на месото и неговият произход са основното, на което държи българският потребител.
„Българското си остава най-добро, затова хората все още предпочитат българското агнешко месо, въпреки малко по-високата му цена. Румънското не е за нашитe вкусове, тъй като лойта му понамирисва” , сподели за 24shumen.com Димо Димитров, собственик на кланица в шуменско.
Купуват се предимно плешки и бутове, а здравните експерти напомнят да се следи и за задължителния печат върху месото, който отговаря за неговото качество. Цветът пък е гаранция, че месото е свежо и не е било замразявано.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпират камиони над 12 тона по най-натоварените пътища
Следваща статияНепочистени шахти в Имренчево – предпоставка за наводнение