дом Други Колко ще ни струва да „обуем” автомобила със зимни гуми?

Колко ще ни струва да „обуем” автомобила със зимни гуми?

0
ДЯЛ

С наближаването на зимния сезон много шофьори се чудят кога е най-подходящото време да „обуят” автомобила със зимни гуми. Повечето чакат влошаването на метеорологичните условия, но това може да се окаже неподходящо време. От съществено значение за подмяната им са падащите температури.

Ключовият фактор за смяна е +7 градуса по Целзий
Когато дългосрочната прогноза е за подобни температури, то спокойно можете да смените летните гуми със зимни. Летните гуми работят безпроблемно до 0 градуса по Целзий, но щом температурата падне под нулата, характеристиките им рязко се влошават. Ако температурите са над +7 градуса по Целзий пък е силно непрепоръчително да се кара със зимни гуми. Тогава те също са опасни.
Стартиращите полицейски акции за проверка на зимните гуми мотивират повечето водачи да ги сменят
Всички специалисти – от производители и търговци до водачи с дълъг стаж и пътни полицаи, препоръчват гумите да се сменят според сезона. Изискването за дълбочина на грайфера за летните гуми е 1,6 мм, а за зимните – 4 мм.Служителите на КАТ и ДАИ имат специални уреди дълбокомери, които са минали на метрологичен тест. С тях могат да установят дали гумите са изтрити и могат да ви глобят, ако минималният грайфер на гумата е под минимума, уточняват от Съюза на българските автомобилисти.
Колко ще ни струва удоволствието?
Новите гуми са предимно от така нар. бюджетен клас, т.е. максимално евтини и в зависимост от размера вървят от 60 лева за 13-цоловите до 120 лева за 17-цоловите. На практика цените на сервизите и гумаджийниците са много близки до тези в големите супермаркети, които от години включват зимните си гуми в асортимента. Ако обаче „обуете” и четирите колела в оторизиран сервиз, то много често получавате монтажа като бонус. Откъдето и да си купувате зимни гуми, трябва да обърнете внимание на задължителния евро-етикет за качествата им. Също така се препоръчва да бъдат сменени и четирите гуми, а не само двете задвижващи.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия17-годишният Беркант пребил Кязим заради …огромната енергия, няма намесено момиче
Следваща статияИззеха 20 килограма тютюн от дома на новопазарчанин

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here