дом Здраве Ковид ситуацията: Повече изписани от болницата в Шумен, отколкото новоприети

Ковид ситуацията: Повече изписани от болницата в Шумен, отколкото новоприети

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

Дете на 12 години и 89-годишен, и двамата от Шумен са най-младият и най-възрастния, дали положителни проби за коронавирус през последното денонощие.
Припомняме, че в Единния информационен портал за Covid-19 на 22-ри декември 2020 г. са регистрирани общо 53 нови случая на жители на областта, но по данни на РЗИ броят им е 54.
163 трима са хоспитализираните в МБАЛ Шумен към 10.30 ч. днес, от тях 124 са с положителна проба на COVID, 39 чакат резултат. В ОАИЛ остават 4-те пациенти, които са интубирани.
Вчера са приети 16 пациенти, изписани са 22. „По Коледа наистина стават чудеса. Днес изписахме пациент на 95 години, който ще посрещне празниците у дома. Лекувахме го в продължение на един месец. В понеделник изписахме и бебето на година и седем месеца. Изключително съм щастлива да ви съобщя, че нямаме починали пациенти. Мечтаех да отчета такъв ден. Последният такъв календарен ден без
починали беше 29 октомври. Пожелаваме на хората спокойни и весели празници“, каза д-р Йорданка Маринова, ръководител на направление „Медицинска дейност“ в МБАЛ.
Персоналът в болничното заведение е спокоен. От ръководството на МБАЛ Шумен благодарят на гражданите за отговорното им поведение.
От направените вчера PCR тестове в Дом за стари хора Д-р Стефан Смядовски“ в Шумен с положителен резултат са 21 души – 1 служител, останалите 20 потребители на дома.
Разпределението на положителните за коронавирус по общини и населени
места е както следва:

Община Шумен – 40 души /27 жени и 13 мъже/ на възраст между 12 и 89 г.
Двама от новозаразените – мъже на 31 и 64 г. от село Лозево, всички останали са жители на град Шумен.
Община Нови пазар – 5 на брой /2 жени и 3 мъже/ на възраст от 51 до 74 години, всички жители на град Нови пазар.
Община Каспичан – 1 случай на вируса в град Плиска – жена на 63 г.
Община Велики Преслав – 3 души. Мъж на 34 г. и жена на 33 г. от село Миланово и един мъж на 59 г. от града.
Община Смядово – 2 души. Мъж 69 г. и жена на 58 г. от града.
Община Никола Козлево – 1 случай на вируса в село Църквица – жена на 81 г.
Община Каолиново – 1 жена на 43 г. от село Браничево.
Община Венец – 1 мъж на 46 г. от село Осеновец.
Общо за област Шумен случаите на регистрирани положителни за Covid-19 достигнаха 4 069 души. В системата на РЗИ броят на починалите е 220, излекуваните 2 430, на домашно лечение са 1 271. Под карантина към момента са 798 души.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНепълнолетен подкара кола с чужди табели в Каспичан
Следваща статияВ 12.00 ч. България възобновява полетите от Великобритания

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here