дом Други Кметът на Шумен атакува решението за заплатите на селските кметове

Кметът на Шумен атакува решението за заплатите на селските кметове

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Жалба срещу решението на Общински съвет-Шумен за увеличение на заплатите на кметовете на населени места с 20% е внесъл кметът на община Шумен Любомир Христов в Шуменския административен съд.
В жалбата се припомня, че решението, взето по предложение на група съветници от ДПС в края на октомври миналата година, е върнато за преразглеждане от областния управител поради констатирана незаконосъобразност. Новото обсъждане е осъществено на ноемврийското заседание, но съветниците не са взели решение. При обсъждане на казуса през декември Общинският съвет е потвърдил решението си от октомври – покачване с 20% на заплатите на кметовете на кметства от 1 октомври 2020 г. Според жалбоподателя това решение също е незаконосъобразно – грубо нарушава императивна разпоредба на Закона за местното самоуправление и местната власт, постановяваща увеличението на заплатите на кметовете да става само по предложение на кмета на общината, а не на група съветници, както е в случая, а освен това липсва и необходимата обосновка. Поради това кметът Любомир Христов моли визираното решение на Общинския съвет да бъде отменено от Административния съд.
Припомняме, че по време на обсъжданията на докладната записка беше направено предложение да се увеличи със същия процент и заплатата на кмета на общината, което не събра необходимата подкрепа.
Предстои Общинския съвет-Шумен да реши каква позиция ще заеме по внесената в Шуменския административен съд жалба срещу решението му от декември миналата година относно заплатите на кметове на кметства.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЛек автомобил изгоря край Невша, огнеборци от Нови пазар гасиха и пожар в апартамент
Следваща статияСело Друмево и част от село Вълнари са без вода

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here