дом Здраве Кметът на Тъкач и двама от близките му са сред новозаразените с...

Кметът на Тъкач и двама от близките му са сред новозаразените с коронавирус

0
ДЯЛ

С COVID-19 е кметът на село Тъкач Метин Халил. Майката на кмета и синът му също са сред 11-те новозаразени, обявени днес. Тримата имат леки клинични симптоми и са поставени под домашна карантина.
„Още в понеделник почувствах неразположение. Болки в ставите, потене, вдигнах 38.5 градуса температура. Всички инфектирани от семейството сме с леки симптоми и вече сме по-добре. Няма страшно, ще оздравеем. Симптомите са също като при грипа. Ако не знаехме, че има коронавирус, можеше и да не разберем, че сме с COVID-19“, разказа за 24shumen.com кметът на Тъкач Метин Халил. Той е общувал с фелдшера в селото и съпругата му, които от сряда са приети за лечение в областната болница в Шумен. Вчера и техните проби излязоха положителни за инфекцията.
„Фелдшерът работи в Тъкач, но е от село Климент. Понеже имах симптоми, помолих кмета на Венец, когато правят изследвания в село Изгрев, да вземат проба и от мен. Така вчера тестът ми излезе положителен“, продължи да разказва Метин Халил и добави, че въпреки домашната карантина, по телефона е успял да организира всичко необходимо по прилагане на противоепидемичните мерки в селото.
Халил призова хората за повече дисциплина, спазване на физическа дистанция, носене на маски и дезинфекция.
Предстои днес кметът на Каолиново Нида Ахмедов да свика заседание на Общинския кризисен щаб. За 24shumen.com той уточни, че от утре започва тестване на населението в село Тъкач. В населеното място ще бъдат изследвани 100 души. Първо ще се вземат проби на общински и социални служители. „Повече от три месеца детската градина в Тъкач е затворена за ремонт“, каза още Нида Ахмедов и добави, че ще се вземат всички необходими противоепидемични мерки на територията на община Каолиново.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочва изграждането на социални жилища в Шумен
Следваща статия5 сигнала за произшествия вдигнаха огнеборците на крак

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here