дом Общество Кметът на Каолиново Нида Ахмедов дари кръвна плазма и спаси живота на...

Кметът на Каолиново Нида Ахмедов дари кръвна плазма и спаси живота на 22-годишен младеж

0
ДЯЛ

Кметът на община Каолиново дари кръвна плазма, в помощ на млад мъж, който се бори с коронавируса да спечели битката с болестта. Благодарение на донорството, младежът от Нови пазар, дигностициран с коронавирус и в критично състояние, днес се чувства много по-добрe.
Научил за тежкото състояние на момчето, Нида Ахмедов, който е преболедувал COVID-19 и е с положителен тест за наличие на антитела, без да се замисля нито за секунда поема към София. Желаещите да дарят рековалесцентна плазма и по този начин да помогнат за лечението на пациенти с коронавирусна инфекция могат да го направят единствено в Националния център по трансфузионна хематология в столицата.
„Момчето беше в тежко състояние, болницата в Шумен заяви тази кръвна плазма. Пътувах до София само с цел донорство на плазма. Взема се 600 милилитра, което е достатъчно за три дози. Манипулацията продължава максимум около час. Всичко мина нормално. Доколкото знам, освен на момчето от Нови пазар, плазмата е използвана и за момиче на 33 години от Върбица. Нямах никакви колебания и дано съм помогнал на тези хора да спечелят битката с вируса. За мен беше дълг от човешка гледна точка, след като аз съм преборил болестта, да подам ръка и на другите. Призовавам всеки, който е преболедувал и има антитела, да дари кръвна плазма“, заяви Нида Ахмедов. Той изрази надежда да се създаде организация за донорство на кръвна плазма не само в София, но и в други райони на страна, което ще улесни многократно достъпа на желаещите да даряват.
За проявеното преди два дни съпричастие и милосърдие от кмета на община Каолиново Нида Ахмедов, научихме от благодарственото писмо на смейството и близките на Серхан Сезгин.
„Г-н АХМЕДОВ.
Благодарим Ви, че отворихте сърцето си, дарихте кръв и помогнахте на един млад човек в борбата с коварната болест.
С тази благородна постъпка Вие дадохте личен пример на обществото, как трябва да подходим в тези трудни и тежки времена за всички ни.
Призоваваме всеки от вас, който е преболедувал COVID-19, който има желание и може да помогне, да дари кръв и да даде капка шанс за живот на нуждаещите се.
БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!
БЛАГОДАРИМ ВИ Г-Н АХМЕДОВ!

От името на Серхан Сезгин
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗа по-малко от 2 часа! Полицаи задържаха жена, откраднала 32 000 лева
Следваща статия90 нови случая с COVID в областта, 8 са загубили битката за живота си

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here