дом Общество Кметът на Върбица присъства на празничната служба в храма на града

Кметът на Върбица присъства на празничната служба в храма на града

0
ДЯЛ

Кметът на Върбица инж. Мердин Байрям присъства днес на пасхалната вечерня или Второ Възкресение. Това съобщиха от Общината.

Тържествената служба бе водена от отец Константин в местната църква „Св. Димитър“.
Духовникът освети и празничния курбан дарен от кмета на община Върбица Мердин Байрям.
Байрям поздрави събралите се жители и гости на града.

“Уважаеми съграждани,
Честито Възкресение Христово! Този най-светъл празник за християните по света съдържа най-изконните и красиви послания- да бъдем смирени, да бъдем добри, да бъдем състрадателни и човечни! Нека доброто винаги стои над злото, нека се почитаме и уважаваме, нека си помагаме във всички предизвикателства, които живота ни отправя! Нека светлината на празника озари всеки дом, всяка вяра, и всяка надежда! Христос Воскресе!”, заяви пред миряните в църквата кметът Мердин Байрям, който сподели празника с тях. В края на службата всеки от присъстващите получи в дар празничен козунак и великденски яйца, осигурени от кмета на Върбица.
Празнични пакети с козунак и яйца от кмета получиха всички християни в селата на община Върбица.
Снимки: Община Върбица
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСдружение „Сияйна зора“ набира доброволци за съдии в спортен турнир
Следваща статияОблачно с превалявания

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here