дом Общество Кметът Любомир Христов се срещна с Панчо Владигеров-младши

Кметът Любомир Христов се срещна с Панчо Владигеров-младши

0
ДЯЛ

Кметът на Шумен Любомир Христов се срещна с Панчо Владигеров-младши. Внукът на бележитият български композитор гостува в града в рамките на Международния конкурс за пианисти и цигулари „Панчо Владигеров“.
„От сърце благодаря на Общината за всичко, което така активно и сърцато прави, за да се помни и уважава делото на Панчо Владигеров. Щастлив съм, че тук в България през последните години хората все повече се обръщат към творчеството на Владигеров и говорят за неговото значение. Радвам се и благодаря, че 120-годишнината се отбелязва толкова мащабно както в Шумен, така и в цялата страна“, заяви по време на срещата внукът на бележития български композитор
Кметът Любомир Христов подари на Панчо Владигеров – младши сувенир с изображение на Мадарския конник. Двама си обещаха следващата среща да бъде на 26 юни в София, когато концертът „Фамилия Владигерови свири Владигеров“ ще събере всички внуци на Маестрото заедно на българска сцена.
След срещата в градската библиотека клавирно дуо Панчо Владигеров-младши и Димо Димов представиха диска „В ярки багри“ с аудио и мултимедийно съдържание. Дискът включва авторски транскрипции за две пиана на Панчо Владигеров. Концертът бе съпътстван с откриване на изложба „Снимки и спомени от кабинета на Владигеров“.
Събитието е част от програмата на VI Международен конкурс за пианисти и цигулари, който се провежда в Шумен до 7 юни. Музикалният форум е посветен на 120 години от рождението на бележития български композитор Панчо Владигеров.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАдреси в Шумен и села в района без ток днес
Следваща статияДелян Пеевски остава в България, Атидже Вели става евродепутат

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here