дом Култура Кметът Любомир Христов се срещна с дарителите на на Фондация „Панчо Владигеров“

Кметът Любомир Христов се срещна с дарителите на на Фондация „Панчо Владигеров“

1
ДЯЛ

Кметът Любомир Христов се срещна днес с дарители, членове на Управителния съвет на Фондация “Панчо Владигеров” и гости на Шумен по повод 25-годишнината на фондацията и празничния концерт, посветен на големия български композитор.
Сред гостите в зала 203 на общината бяха именитата цигулака Гинка Гичкова, носител на званието “Почетен гражданин на Шумен”, професор в НМА “Панчо Владигеров” и пианистката Роксана Богданова, преподавател по клавирно обучение в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Родени в Шумен те свързват своята творческа биография с музикалните традиции на нашия град и активно участват в журито на конкурсите за пианисти и цигулари на името на Панчо Владигеров. По думите на проф. Гичкова изключително удоволствие и признание е млади музиканти от целия свят да свирят музиката на Панчо Владигеров и това е един от стимулите, които през годините са увличали хора като нея да помагат на фондацията. От името на Международната фондация „Св. Св. Кирил и Методий“ Джордж-Марк Райнов поздрави общинското ръководство, че поставя наравно необходимостта от икономическо развитие на града и подкрепата за значими културни събития. Проф. Юлиан Куюмджиев, зам.-председател на Съюза на българските музикални танцови дейци и главен редактор на списанието „Музикални хоризонти“ обяви пред кмета Любомир Христов, че Съюзът и Международната фондация ще връчат тази вечер плакет за активната работа на фондацията за популяризиране на творчеството на Панчо Владигеров.
Кметът Христов благодари на всички, които са активно ангажирани с дейността на фондацията и провеждането на конкурсите в Шумен. Идеята за създаване на фондацията на името на панчо Владигеров тръгва от общинското ръководство преди 25 години и до днес общината си остава най-големият дарител. Името на Панчо Владигеров заслужава това признание както със създаването на фондацията, така и с провеждането на конкурсите за цигулари и пианисти.
По думите на изпълнителния директор на Фондация „Панчо Владигеров“ Диана Дечева фондацията остана в Шумен, въпреки опитите да бъде преместена в столицата, благодарение на подкрепата на общината, на шуменската общественост, на фамилията Владигерови и най-вече заради изключителната воля и ангажираност на Минчо Мичев.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменски мачовци изместиха Гришо в класацията „10-те най-горещи българи за 2018 година”
Следваща статияДо 15 март кметовете трябва да обяснят как ще благоустрояват селата

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here