дом Общество Кметът Любомир Христов призова за стриктно спазване на мерките по време на...

Кметът Любомир Христов призова за стриктно спазване на мерките по време на великденските празници

0
ДЯЛ
Снимка: Община Шумен

Кметът Любомир Христов и заместник-кметът по социална политика и здравеопазване д-р Светлана Маркова се срещнаха днес с архиерейския наместник отец Димитър от храма „Свето Възнесение Господне“ и отец Красимир Капитанов от „Свети Три Светители“ в Шумен по повод предстоящите празници на Цветница и Великден. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.
В разговора с представителите на църквата двамата обърнаха внимание върху спазването на мерките за безопасност, тъй като се очаква повече хора да влязат в храмовете през следващите дни. Те отново напомниха, че е необходимо да се спазва дистанция, да се носят маски, да има поставени дезинфектанти на входовете, да се извършва по-често проветряване на помещенията, да бъдат обособени коридори за вход и изход.
„Ще осигурим дежурства на общински инспектори, които да следят за спазването на реда и пропускателния режим, за да се избегне струпването на посетители. Нека заедно, ние като общинско ръководство, и вие като църковно настоятелство да си партнираме при прилагането и спазването на мерките за безопасност в църковните храмове.“, призова Христов.
Органите на реда също ще осъществяват контрол. По-рано в общинската администрация беше проведена среща също и с представители на ОД на МВР с искане за засилено полицейско присъствие около храмовете.
Кметът Любомир Христов поздрави шуменци по повод Цветница и предстоящите великденските празници и отново призовава гражданите да бъдат отговорни при спазването на наложените мерки, за да опазим живота и здравето на хората.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСедем жертви на COVID-19 в Шуменско за денонощие
Следваща статияПредупреждават пчеларите: Предстоят пръскания с препарати за растителна защита

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here