дом Наблюдател Кметът Любомир Христов поздрави мажоретките за бронзовото отличие от Европейското първенство

Кметът Любомир Христов поздрави мажоретките за бронзовото отличие от Европейското първенство

0
ДЯЛ

Днес кметът на община Шумен Любомир Христов прие част от момичетата от мажоретния състав и техните ръководителки Мариола Спасова и Снежана Иванова.
Той ги поздрави за отличното представяне на отбора на Европейското първенство в Холандия.
„Медал за третото място е много добро постижение, нашите момичета прославиха не само България, но и Шумен“, каза кметът Христов и пожела на целия отбор, на мажоретките и на техните ръководителки нови успехи. „Треньорите са доста критични. Усещам, че третото място не ги задоволява. Вероятно така и трябва да бъде, когато имаш амбицията да побеждаваш и да се изкачвах към върха. И все пак, ние се гордеем, защото благодарение на техните изпълнения в залата е прозвучал химнът на България. Публиката е аплодирала отбора на нашия град. Това за нас е много важно,“ поощри ги кметът на Шумен.
Любомир Христов и заместник-кметът по образование и култура Найден Косев благодариха на състезателките и на техните треньорки за поредното отличие, с което се завръщат от международни състезания. Двамата ги увериха, че Община Шумен ще продължи да подкрепя техните участия в международни първенства.
Както вече съобщихме, нашите момичета се завърнаха с бронзов медал от 21-вото Европейско първенство в Холандия. Тази година сили в надпреварата са премерили участници от 14 европейски държави: Белгия, България, Чехия, Хърватска, Германия, Холандия, Унгария, Англия, Франция, Италия, Норвегия, Румъния, Словакия и Словения.
Националният отбор на Република България беше представен от съставите на градовете Шумен, Свиленград и Нови Пазар, които спечелиха квоти за участие на Държавното първенство по-рано тази година. Българските мажоретки извоюваха общо три медала – един сребърен и два бронзови. Те се състезаваха във възрастови групи Juvenile и Junior в категориите Традиционал корпус, Параден корпус и Есхибишън корпус.
При една много силна конкуренция от седем държави, който са водещи сили в мажоретния спорт, шуменските момичета заеха трето място в категория Традиционал корпус, възрастова група Junior, /до 14год./ Те се представиха с една изключително интересна хореография по музиката от филма „Леденото кралство“ и се закичиха с бронзовите медали в тази дисциплина.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлед седем дни съдът ще реши нарушени ли са религиозните права на „Свидетели на Йехова“
Следваща статияБК “Шумен” загуби от Икономически университет Варна с 67:98

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here