дом Общество Кметът Любомир Христов инспектира хода на ремонтите на детските градини в Шумен

Кметът Любомир Христов инспектира хода на ремонтите на детските градини в Шумен

0
ДЯЛ

Строителни дейности се извършват в 29 детски градини и 7 ясли на територията на общината. По-рано днес кметът Любомир Христов заедно с ресорните зам.-кметове провериха изпълнението на програмата по обновяване на сградния фонд на детски заведения в Шумен за тази година.
Планирани са ремонти на покривни конструкции, кухненски, санитарни съоръжения и зали за занимания. Освежават се и се пребоядисват вътрешни помещения, фоайета и коридори. Където се налага, се монтират нови подови настилки и дограми или се подменя кухненското оборудване. В някои от детските заведения е предвидено да се изградят нови отоплителни инсталации.

С повишаването на температурите започнаха и строителните дейности отвън. Всички детски ясли вече са газифицирани и имат нови площадки за игра на открито. Завършени са и шест нови детски площадки в двора на ДГ „Дружба“ в кв. „Тракия“ и още три нови площадки в двора на ДГ „Космонавт“. Положена е нова противоударна настилка, подменени са старите и са монтирани нови съоръжения за игра, които отговарят на всички съвременни изисквания за безопасност. Средствата са част от програмата на общината за изграждане на нови детски площадки, за които всяка година в бюджета се заделят по 200 000 лева.

Непредвиденото затваряне на детските ясли и градини във връзка с извънредното положение дава възможност ремонтните дейности да се извършват доста по-бързо от обичайното, без да се налага реорганизиране на педагогическата дейност.
Различните видове строителни работи се извършват от общинското предприятие „Строителство и благоустройство“ по заявка на ръководствата на детските заведения. 300 хиляди лева са заделени през тази година в бюджета на предприятието за ремонт на детски градини, ясли и социални заведения.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри съседите: Пил, без книжка и в карантина тийнейджър уби брат си в тежка катастрофа
Следваща статияМилионерски син подкара кола с 150 км/ч по централната улица в Разград

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here