дом Общество Кметът Любомир Христов инспектира ремонта на спортна зала „Плиска“ (видео)

Кметът Любомир Христов инспектира ремонта на спортна зала „Плиска“ (видео)

0
ДЯЛ

Проверка на ремонтните дейности в спортна зала „Плиска“ извърши днес кметът на Шумен Любомир Христов.
От създаването си преди 42 години, залата никога не е била основно ремонтирана. „През годините са правени козметични ремонти, но никога за повече от 10 000 лева“, заяви градоначалникът.
През 2018 година изцяло е подменен покривът на залата за баскетбол, волейбол и хандбал. Монтирана е нова вентилационна система, сменено е осветлението, ремонтиран е част от водопровода, поставени са нови водосточни тръби и гръмоотвод. Стойността на ремонта само на тази зала е на стойност 300 000 лева.

В момента се обновяват залите за гимнастика и фехтовка. Ремонтирани са покривите, положена е нова подова настилка, а залата за гимнастика има нов килим. Извършените дейности са за 210 000 лева.
В средата на годината ще започне обновяването на залата за борба. „Имаме намерение да подменим дограмата на всички зали и да санираме комплекса, да подменим електрическата инсталация“, каза кметът Любомир Христов.
По време на ремонтните дейности строителите с изненада установили, че няколко от вилните места, в близост до спортния комплекс били незаконно присъединени към водопровода на залата. „Водоподаването за тези 5 имота е прекъснато. Така и сметките за вода станаха по-малки“, обясни още кметът Любомир Христов.
Ремонтът на спортното съоръжение се извършва от фирма „Прис“. „Заварихме залата в плачевно състояние. Покривът течеше на десетки места, подовите настилки бяха в окаяно състояние. Залите бяха опасни за ползване“, обясни Янислав Янев от фирма „Прис“.
Над 2 000 деца от различни спортни клубове в Шумен тренират зала „Плиска“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАктове за 143 290 лева са издали инспектори на Община Шумен през 2018 година
Следваща статияЖена, спасена от телефонни измамници, благодари на полицията в Нови пазар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here