дом Общество Клуб „Традиция“-Шумен ще отбележи по болярски Гергьовден

Клуб „Традиция“-Шумен ще отбележи по болярски Гергьовден

0
ДЯЛ

Болярско посрещане на Гергьовден стягат членовете на Национално дружество „Традиция“ – регионален клуб Шумен. Това съобщиха за 24shumen.com от местната организация.
На връх Гергьовден страстните почитатели на историята ще се съберат в Ловната хижа на Шуменскато плато.
Облечени в традиционните си среднвековни костюми, сред естествения природен декор, мъжете и жените от клуба ще почетат Деня на храбростта.
Вече са поръчани и жертвените животни, от които ще бъде приготвен курбан за празника. Месото ще бъде сготвено на пещ.
От местния клон на Национално дрежество „Традиция“ използват празника и да се похвалят с колекциите си от старинни предмети, хладни и огнестрелни оръжия.
Снимка: НД „Традиция“ – регионален клуб Шумен
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВъв Васил Друмев честваха „Денят на моето родно село”
Следваща статияНегово Светейшество Папа Франциск пред министър-председателя Бойко Борисов: Много сърдечно Ви благодаря за Вашата работа за мира

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here