дом Култура Класически концерт в двора на къща музей „Панчо Владигеров“

Класически концерт в двора на къща музей „Панчо Владигеров“

0
ДЯЛ

Дворът на къща музей „Панчо Владигеров“ ще се превърне в концертна сцена на 4 юни от 18.00 часа. Там шуменските симфоници ще зарадват своите почитатели с произведения от Бах, Верди, Доницети и други композитори, както и от символичния домакин – Панчо Владигеров. Калина Василева ще бъде диригент и солист на събитието. През месеците на изолация тя успя да се върне към флейтата – инструментът, на който свири от дете.
Калина Василева Георгиева започва да свири на флейта на 11-годишна възраст под ръководството на своята майка. През 2008 г. завършва музикалното училище в София в класа по флейта на проф. Лидия Ошавкова, при която продължава и висшето си образование. Паралелно с обучението по флейта, Калина следва оперно-симфонично дирижиране. Като флейтист тя има редица награди от конкурси, участвала е в майсторски класове на авторитетни инструменталисти. Преди да получи работа като диригент в Симфониета – Шумен през 2013 г. Калина Василева работи като оркестрант в състава на Софийска опера и балет.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Нови пазар осигурява безплатен транспорт на Черешова задушница
Следваща статияСъдът постанови: Домашен арест за Симеон Петров, издирван от Италия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here