дом Общество Китайската радиостанция „Витоша“ с най-много слушатели в Каспичан

Китайската радиостанция „Витоша“ с най-много слушатели в Каспичан

0
ДЯЛ
Снимка: bulgarian.cri.cn

Пекинското радио „Витоша“ има най-много слушатели в Каспичан. С това се похвалиха двете основателки и водещи на китайската станцията Цвета и Надя. Всеки ден те излъчват репортажи от и за Китай, но на български език.
Цвета и Надя са от източната страна, но са си избрали български имена. Първият им досег със страната ни бил по телевизията в Китай. Двете останали поразени от красотата на България и древната ни история.
Надя е идвала два пъти в България. При първият си воаяж тя посещава Шумен. Година по-късно учи в Софийския университет.
Цвета също е правила туристическа обиколка на страната ни.
Двете млади дами харесвали да учат чужди езици. Говорят сносен български, който усвоили докато били студентки в Пекинския университет.
Цвета и Надя работят в Българската секция на Китайското радио. От скоро те създават и своя станция „Витоша“. Тя има най-бного почитатели в Каспичан и Шумен. Любителите на двете водещи ги слушат през интернет. Прохождащата станция се слуша във Велико Търново и София.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАварийните екипи на ВиК-Шумен са готови да реагират при волошаване на времето
Следваща статияМихаела Филева и Максим Ешкенази с концерт на шуменска сцена

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here