дом Политика Касим Дал пред 24shumen.com: Как ще обясним мюсюлманите, че отиваме на...

Касим Дал пред 24shumen.com: Как ще обясним мюсюлманите, че отиваме на изборите с националистическа партия?

0
ДЯЛ

Касим Дал спази заканата си към вече бившият лидер на партия Народна партия „Свобода и достойнство“ (НПСД), че ако зад гърба му се коалира с партията на Веселин Марешки „Воля“ за евроизборите, ще има сериозни проблеми. Доц. Орхан Исмаилов вече е отстранен от председателския пост и изключен от партията с решение на Изпълнителния съвет.
„Предупредих го. Очи в очи му казах: Спри да се срещаш с Марешки, за да не си навлечеш проблеми“, заяви за 24shumen.com основателят на партия НПСД – Касим Дал.
До свикване на извънреден конгрес Дал ще изпълнява функциите на председател на партията.
„Как ще отидем при един мюсюлманин и ще му обясним, че за изборите ще работим с националистическа партия като „Воля“, която е срещу НАТО и Европейския съюз. В една лодка не можем да бъдем с евроскептици“, категоричен бе той.
Според Дал вотът през май е изключително важен, тъй като не става дума за избор на селски кмет, а за евродепутати. Той нарече „тюрлю гювеч“ сформираната коалиция около Марешки с крайно леви и крайно десни формации, което било смешно.
По думите на Касим Дал тиражираният от екслидера Исмаилов протокол от заседание на Изпълнителния съвет „да се продължат разговорите с „Воля“ и да се подпише споразумение“, е абсолютно фалшив. Не съм полагал никакъв подпис под такъв документ, обясни той.
Нямало решение на ръководните органи на НПСД за коалиция с „Воля“ или други партии.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия7 милиона е бюджетът на община Смядово
Следваща статияРИОСВ-Шумен издаде предписание на Пивовара, изхвърлял отпадъчни води в Поройна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here