дом Общество Карадайъ към Нургюл: Ти си гордост за всички ни!

Карадайъ към Нургюл: Ти си гордост за всички ни!

0
ДЯЛ

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна с 15-годишната Нургюл Салимова от търговищкото село Крепча, която е първа в света по шах до 16 години.
Карадайъ се обърна с думите „Ти си гордост за всички ни“ към Нургюл Салимова.
Двамата разговаряха за постиженията на Нургюл, за нейното развитие в шаха и нейните планове за в бъдеще. Мустафа Карадайъ пожела успех на Нургюл за личното и кариерното й развитие. Лидерът на ДПС увери младата шампионка, че винаги може да разчита на подкрепата на ДПС, се посочва в съобщение на партията.
Нургюл сподели, че от малка играе шах и че иска да стане световна шампионка за жените.
Още като 6-годишна Нургюл става шампион на България до във възрастовата група до 8 години.Това далеч не е първото постижение на младата шахматистка, през 2011-та тя печели първенството за момичета до 8 години в курорта Албена. Печели световната титла в Гърция при момичетата до 12-годишна възраст. През 2017 става номер 1 в България, като поставя рекорд като най-млада шампионка в историята на родния шахмат. Нургюл оглавява световната шахматна ранглистата до 16 години и е на 56-то място при жените в света.
През април й предстои участие на Европейския шампионат за жени в Анталия, където се очаква да покрие норматива за титлата „гросмайстор“ и да се класира за участие на Световния шампионат за жени. За да достигне до това ѝ е нужен рейтинг от 2500 точки. В момента тя има 2406.
Снимка: Пресцентър на ДПС
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия13 семейства с деца, подлежащи на образование са консултирани във Велики Преслав
Следваща статияАПИ: За 3 март транзитното движение през Шипка ще се пренасочва към Прохода на Републиката

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here