дом Други Историята с пенсионерите и пицария „Джоя” – „от другата страна на монетата”

Историята с пенсионерите и пицария „Джоя” – „от другата страна на монетата”

10
ДЯЛ

Скандалът с пенсионерите, които по техни думи не са били допуснати в шуменското заведение „Джоя”, придоби широка популярност през изминалите два дни. Стотици коментари заляха социалните мрежи, като огромната част от хората приканваха дори за бойкот на заведението.Пицарията пък от своя страна покани засегнатите жени на среща-обяд, за да изяснят недоразумението, което предизвика вълната от недоволство.
С редакцията на 24shumen.com се свърза сервитьорката, която бе посочена като главното действащо лице в скандала – Анелия. Тя пожела да разкаже пред наш репортер своята гледна точка по случая.
Според Анелия, случилото се е повече от недоразумение. За въпросната резервация самата тя разбира от телефонно обаждане от една от възрастните жени – баба Таня. По думите на сервитьорката, дамата е дългогодишен клиент на заведението, и заради това е приемана там повече като приятел, а не като клиент. Телефонното обаждане Анелия получава вечерта извън работното си време.
По принцип, заведенията, които предлагат обедно меню, нямат практика да приемат резервации в пиковите часове от 12.00 до 14.00 часа, тъй като ако бъде приета такава, то всички останали редовни клиенти ще останат без място за обяд, обясни Анелия.Въпреки това, не един път са правили компромис и са приемали резервации от Таня, но за по-малко души.
”Голяма група от хора с предварителна резервация ще блокира работата на персонала, тъй като ще имат нужда от специално обслужване и внимание, за сметка на останалите клиенти, които имат половин час обедна почивка и бързат да хапнат в това време.Ако сервираме всичката супа на тях, другите клиенти, които също идват и очакват такава, няма да я получат”, обясни още младото момиче. Затова Таня получава предложение резервациятада бъде изтеглена в 14.30 часа, но това се оказва късен час за обяд на възрастните дами. Злополучното телефонно обаждане завършва с уговорка да бъде уточнена евентуална резервация на следващия ден, на място в заведението. След срещата обаче не се стига до компромис, Таня отказва по-късния час и до уговорка не се стига. Във въпросния ден по обяд, на място пристигат няколко жени, които не са разбрали за отмененото събитие и се настаняват в заведението, където са обслужени като всички останали. На място идва и баба Таня, която също е поръчва чорба за вкъщи, но разговорите със сервитьорката вече съвсем не протичат по приятелски. Една от жените нетърпеливо и грубо се провиква през масите и настоява за експресно обслужване,докато останалите вече са обслужени и хапват, обясни Анелия.
Тя остава огорчена от влошените отношения и медийния скандал, който се разразява след злополучния обяд.
„Баба Танчe винаги се е ползвала с предимство и привилегии. Ще ви посоча един пример, рибата, която обича да хапва, е на редовна цена от 8.00 лева, но тъй като ние знаем, че възрастните хора нямат големи възможности, сме решили тя да ползва отстъпка и да я заплаща на половин цена, кажете в този случай кой е дискриминиран? Тя или клиентите, които плащат пълната стойност на храната?”, недоумява Анелия. Според нея разказът на дамите е силно преувеличен и не става въпрос за дискриминация, нито пък за това, че пенсионерите не са платежоспособни.
„В края на разговора ни, Таня ми каза, че от това ще загубим аз и заведението” , поясни Анелия и определи това като заплаха. Тя сподели, че след случилото се, се чувства обидена от постъпката и неразбирането на възрастната жена, както и за развалените им приятелски отношения. „ Неведнъж специално за Таня сме правили отстъпки, в дни, в които не е имало обедно меню, тя е плащала на цени за такова, тъй като я уважаваме и ценим като човек и клиент. Никой няма такива привилегии, дори и ние като персонал” , каза още Анелия.
Въпреки, че заведението отправи покана към дамите, те не отидоха, за да се разреши проблема, пък научи още 24shumen.com.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКрасимир, който загуби далак след сбиване в училище, даде показания в полицията
Следваща статияШуменските мажоретки се завърнаха с бронз от Европейското в Холандия

10 КОМЕНТАРИ

  1. Пълни глупости.Ресторант Манастира също предлага обедно меню,но често, точно на обяд има организирани посещения и всичко е о.к. Просто няма организация в това „Джоя“

  2. Защо тогава има оплаквания и от други клиенти, които са прочели всички статии по случая? Аз като бивша служителка на заведението категорично мога да потвърдя, че обслужването на въпросната сервитьорка Анелия е напълно абсурдно. Тя обръща внимание на клиенти, които са платежоспособни и по този начин си взема процента към заплатата. Много често са ставали скандали ЗАРАДИ НЕЯ, десетки служители са напускали именно ЗАРАДИ НЕЯ и въпреки всичко я допускат да работи. Нито е истински сервитьор, нито има капацитет и знания за ръководител на смяната, нито пък е в някакъв + за това заведение. Дано най-накрая Даниела, която винаги я защитава да си е взела поука от тези нейни действия. А до колкото за това, че се е свързала с репортер и е разказала нейната гледна точка, това си е чиста самозащита. Питам се как ВИНАГИ главно действащото лице в скандалите е въпросната сервитьорка, която използва изкуствените си маниери, за да се хареса на клиента и може би да получи някой друг бакшиш? Това е жена която по времето в което аз работех, възпрепятстваше работата на колегите си, като облужваше техните маси и ги хокаше, а накрая вземаше най-голямата заплата.
    Не се и учудих като разбрах, че става въпрос за нея.. дори предполагах че е тя.
    Дано вземат мерки, като я отстранят. Ако е толкова добра за колкото се мисли ще си намери и другаде работа. 🙂

  3. Работила съм в тази фирма на борсата обаче нещо не се хвърля всичко се плаща на Джош никога не бих се хранил там посинели месо вмирисани риби те тия брак нямат

  4. Тези баби са страшни и нахални
    Защо пишете анонимно?
    Всички сте хора без работа аза бабите нвми се и споменава

  5. Marieta q kato si tolkova otvorena si kaji istinskoto ime zashto pishesh izmisliutini a kriesh samoli4nostta si dve sa tiq koito ne im se haresvam a shtom ti ne si v toq ekip si napravi ravnosmetkata kolko ti stavash za servitior az v praktikata si sam se dokazala a otnosno zaplatata ot kade znaesh kolko vzemam az moje i da sam bila na tvarda zaplata ot 2000lv aide molq ti se skrii se i kato si tolkova otvorena pone izkazvai mnenie bez da kriesh samoli4nost 😉

  6. Това до кога ще се разчепква? Нещата са ясни – които клиенти са доволни от „Джоя? ще продължат да ходят там, които не са- има достатъчно други заведения. Конкуренцията и пазарът отсяват способните, останалите- затварят. Стара максима. Клиентът вече не се задоволява лесно, можеш да го излъжеш, да го нагрубиш, да му пробуташ нещо калпаво, нооо… само веднъж! Всеки да си прави изводите.

  7. Тази сервитьорка е ужасна. Винаги е намръщена и злобна. Държи се арогантно с клиентите. Явно е много добра актриса пред шефовете си, щом още работи. Поне я научете малко как се сервира, а не като на село е кръчмата. Как се посрещат клиенти, как се изпращат. И най вече да не се „звери“ на клиентите.

  8. Едно групово посещение от 15 човека ще изяде цялата супа и няма да има за други клиенти. Вярно ли? Вие сериозно ли? От 100 км се вижда, че идеята е да седнат хора, които освен супа, ще поръчат салати, ракии и пици. Дребни, алчни душици сте.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here