дом Общество Изработват 3D възстановка на паметника „Създатели на българската държава“ (снимки)

Изработват 3D възстановка на паметника „Създатели на българската държава“ (снимки)

0
ДЯЛ


Интерактивна он-лайн базирана 3D платформа се обяви в подкрепа на инициатива на Община Шумен за по-бързо получаване на статут за мемориал на паметника „Създатели на българската държава“.
Това стана ясно днес на специална среща с представителя на сайта Iwalk.bg Димитър Игнатов, служители на Общината и журналисти, на която бе промотиран интерактивния проект. Получаването на статут ще даде възможност за ясно ангажиране на отговорните държавни институции за поддръжката на паметника и за осигуряване на необходимите средства за извършване на ремонтни и възстановителни работи по различни национални и европейски програми.
По думите на Игнатов самият сайт дава възможност на хората да разгледат историческите забележителности в страната с няколко клика върху интерактивната карта. Посетителите ще попаднат в една виртуална реалност, където за обектите са представени с кратък клип и 3D визуализация, а за тях им разказва виртуален монах.
Iwalk.bg се ангажира да направи безплатна 3D възстановка на паметника, с която да привлече интереса на повече хора. Чрез интерактивното представяне на мемориалния комплекс се цели и популяризирането на този туристически обект.
„Това, което ще изработим за паметника в Шумен ще бъде подарък. По този начин ние ще ви подкрепим, като се надяваме, че чрез това ще допринесе за по-бързо издаване на статут“, заяви Игнатов.
Стана ясно още, че самата изработка на паметника „Създатели на българската държава“ ще е трудоемко поради големите му размери. Той ще бъде заснет с дронове и се очаква да се появи на 3D картата до месец септември т.г.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПриемът на документи за еднократна помощ на първолаците започна, вижте какви са условията за получаването й
Следваща статия17 кубика незаконно добита дървесина, 3 каруци и трофей от тригодишен елен са конфискували горските стражари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here