дом Общество Инсталират ПОС-терминали в патрулките, без право на годишен технически преглед, ако глобите...

Инсталират ПОС-терминали в патрулките, без право на годишен технически преглед, ако глобите не са платени

1
ДЯЛ

Парламентът прие на първо четене поправки в Закона за движение по пътищата, внесени от Министерски съвет, ГЕРБ и ПП „Воля“. С тях се въвежда ТОЛ-системата от 1 януари догодина.
Нов орган към АПИ ще дебне за платеното движение по пътните участъци. Задължителният годишен преглед ще бъде отказван, ако водачът на превозното средство е бил хванат да кара без винетка или има неплатени глоби или имуществени санкции по влезли в сила наказателни постановления или електронни фишове за нарушения. При продажба на автомобила, електронната винетка няма да се прехвърля автоматично, а новият собственик ще трябва специално да уведоми АПИ за промяната, според внесените от група депутати от ГЕРБ, начело със Станислав Иванов промени.
Депутатите приеха и предложението на „Воля“, подкрепено и от левицата, за инсталиране на ПОС-терминални устройства във всяка патрулка на пътя, за да може глобите да се плащат директно на място.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменци отново се готвят за протести през уикенда
Следваща статияПочитаме паметта на Света великомъченица Екатерина

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here