дом Общество Инспектори от РДГ Шумен заловиха трима бракониери в землището на омуртагско село

Инспектори от РДГ Шумен заловиха трима бракониери в землището на омуртагско село

0
ДЯЛ
Снимка: РДГ Шумен

Горски инспектори от Регионална дирекция на горите (РДГ) в Шумен заловиха трима системни нарушители в землището на село Обител, община Омуртаг по време на проверки в понеделник.
Задържан е микробусът с незаконната дървесина и бензиномоторният трион.
Нарушението е констатирано в момент на транспортиране на дървесина от землището на село Обител.. При извършената проверка на товарния автомобил, проверяващите констатират, че натоварената в него дървесина не е маркирана и е без превозен билет.
Със съдействието на РУ Омуртаг е установена самоличността на тримата нарушители. Задържани са микробусът, дървата и бензиномоторният трион. Материалите по случая са изпратени в Районна прокуратура.
Това е вторият случай за последните 10 дни, в който служители на Регионалната дирекция по горите – Шумен установяват нарушители на Закона за горите на територията на община Омуртаг. Припомняме, че преди дни петима нарушители бяха заловени в общинско сечище в землището на село Презвитер Козма. Заради констатираните груби нарушения при извеждането на сечта със заповед на директора на РДГ Шумен са обезсилени три позволителни за сеч в три съседни насаждения.
Работата по случая продължава.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНови 29 случая на COVID в Дома за душевно болни в Лозево, заразени са и 7 деца
Следваща статияОбщина Велики Преслав обяви обществена поръчка за зимно поддържане

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here