дом Други Иновативно! Можем да отчитаме консумацията на вода и по Viber

Иновативно! Можем да отчитаме консумацията на вода и по Viber

0
ДЯЛ
dav

През последните дни по входовете на жилищни блокове в Шумен се появиха бележки, напечатани на принтер. Те напомнят на гражданите, че вече трябва сами да отчитат потребената от тях вода.
В официалното съобщение за временното премахване на отчитането на водомерите чрез посещения на инкасатори по домовете, разпространено от ВиК – Шумен на 12 ноември, на абонатите бяха дадени три възможности за това:
– чрез бележка с данните от водомерите, поставена на достъпно място в имота;
– чрез домоуправител или упълномощен представител на сградите в режим на етажна собственост, който да съобщи данните по телефон във водното дружество;
– регистрация в сайта на „ВиК – Шумен” ООД – www.vik-shumen.net и попълване на формата за самоотчет.
В разлепените бележки от последните дни присъства и още една възможност – да се изпрати снимка по „Вайбър”. Навярно се има предвид снимка на съответния водомер, но не е ясно как ще се гарантира защитата от злонамерени действия, от каквито съвременните средства за мобилна комуникация не са съвсем предпазени.
Такава възможност не се предвижда в Закона за водите. Обстановката от март насам навярно ще доведе до необходимата промяна, но е видно, че още преди да стане нормативно регламентирана, тя ще бъде експериментирана от Водното дружество. Предстои да се разбере доколко коректно ще работи.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщината се отказа от покачване на такса битови отпадъци за селата
Следваща статия2 095 нови случая на COVID-19 у нас, в Шуменско са 57

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here