дом Общество Инвестиция: Ще изграждат модерен здравен център в Осмар

Инвестиция: Ще изграждат модерен здравен център в Осмар

0
ДЯЛ

Здравен дом в село Осмар да бъде обявен за частна общинска собственост чрез промяна на предназначението му от имот публична общинска собственост предлага кметът на Велики Преслав инж. Янко Йорданов. Докладната ще бъде разгледана и обсъдена на днешната редовна сесия на Общинския съвет.
Здравната служба представлява масивна двуетажна сграда със застроена площ 70 кв.м. Сградата е в лошо състояние, не се ползва от години и реално е престанала да има предназначение Здравна служба. За лошото състояние на обекта е приложен снимков материал. През годините не е проявяван интерес за ползването му, посочва вносителят.
В общинска администрация е постъпило заявление за инвестиционно намерение от д-р Андреан Дамянов в качеството му на директор и мениджър на BG MEDICAL CLINIC LTD. Идеята на д-р Дамянов е да закупи Здравната служба в Осмар и да изгради нов многопрофилен център за нуждите на населението в района.
След решение на ОбС Здравната служба ще бъде пусната за продажба чрез публичен конкурс като се гарантира запазването на статута на имота, а именно за здравни нужди.
На територията на община Велики Преслав има 11 здравни служби, става ясно от докладната на кмета Йорданов.
Пет от тях са дадени под наем на лични лекари, а останалите 6 нямат наематели. Назад в годините тези здравни служби са били предоставени за стопанисване на „МБАЛ“ ЕООД – гр. Велики Преслав. В поредица докладни записки, управителят на болницата заявява, че здравните служби, разположени в населените места на общината, не могат да се използват от дружеството поради тяхната отдалеченост и лошото им състояние.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДвама без маски се сдобиха с глоби от РЗИ
Следваща статияГоря необитаема къща в село Правенци

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here