дом Общество Илиян Илиев, управител на ВиК: Никой няма да спре тока на дружеството

Илиян Илиев, управител на ВиК: Никой няма да спре тока на дружеството

0
ДЯЛ

„На 5 ноември никой няма да спре тока на ВиК-Шумен, за да спре и водата на гражданите. Това е невъзможно и няма как да се случи. Крайно време е темата с водата да престане да се политизира. ВиК е търговско дружество и не трябва да се въвлича в политика“, категоричен бе управителят на предприятието Илиян Илиев. С това изявление той опроверга слуховете, че поради финансови проблеми ще бъде прекъснато електрозахранването на ВиК, което ще доведе до спиране на водата. „По време на голямата авария миналата седмица служителите на ВиК работиха два дни без прекъсване, за да се овладее ситуацията“, припомни Илиев.
На въпрос дали най-големият обществен критик на дейността на ВиК-Шумен е получил дарение от 3 000 лева, Илиев отговори утвърдително и поясни, че това е станало през 2010 година, като ВиК е дало парите за закупуване на машина за пречистване на вода.
Илиев не отрече, че сметките на дружеството са запорирани, но уточни, че това не пречи на работата на ВиК. „На 5 ноември просто ще сменим доставчика на ток, а за да се случи това трябва да се изчистят сметките към стария. По тази причина са и предупредителните писма“, обясни управителят на водното дружество и добави, че полага всички усилия за оздравяване на финансовото състояние на предприятието, в което държавата има 51% участие.
„Истината е, че без държавна подкрепа това няма как да се случи. Очакваме държавата да подпомогне финансово ВиК с поне 5 000 000 лева, въпреки че съм поискал много повече“, добави Илиев и вметна, че дружеството изпълнява инвестициите, заложени в бизнес плана му, но повишение на цената но водата от 1 януари 2020 година не се предвижда.
По отношение на мега проекта за изграждане на пречиствателна станция за питейни води и подновяване на довеждащия водопровод от язовир „Тича“ управителят обясни, че обществената поръчка е подновена, а обновеният проект е в процедура на предварителен контрол, който има срок от месец. След това проектът отново ще бъде достъпен на страницата на АОП.
Илиев бе категоричен, че един от основните проблеми с водата в Шумен е това, че са унищожени помпените станции на дълбокосондажните кладенци, което на практика лишава града от резервен източник на питейна вода. „Възстановяването им ще коства поне 8 000 000 лева. Това обаче трябва да се случи, защото е важно за хората“, каза още Илиев.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметът на Каолиново Нида Ахмедов: Благодаря ви за доверието!
Следваща статия„Светите образи“ на доц. Валентин Кулев в Археологическия музей във Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here