дом Общество Икономическата комисия реши: Електромобилите ще паркират безплатно в Шумен

Икономическата комисия реши: Електромобилите ще паркират безплатно в Шумен

0
ДЯЛ
dav

Защо юридическите лица по селата са обложени повече с такса смет от юридическите в Шумен, ако сравним двете таблици с промили се вижда ясно. Това попита общинският съветник Данаил Данчев по време на днешното заседание на Икономическата комисия към Общинския съвет (ОбС). Той предлага изравняване на ставките в града и населението места.
Данчев посочи, че няма основание за завишаване на облагането по селата, тъй като там сметта се извозва два пъти в месеца, а в града всеки ден.
Според експерта от отдел „Екология“ в Община Шумен Живка Атанасова, тази година не е предвидена промяна в такси „Битови отпадъци“. Размерът на промила за физически и юридически лица е същият. И за следващите години промяна не била предвидена.
Данчев й опонира като заяве, че решението е несправедливо. Предложението за изравняване на ставките не бе прието от комисията.
Съветникът поиска обяснение от общинска администрация относно точката от дневния ред на сесията за цените на паркиране в зони за платено паркиране, управлявани от Общинско предприятие „Общински жилища и имоти“.
Според него в решението на ОбС няма указание кои паркинги да бъдат платени и не е редно приходите от платените паркинги да сформират бюджета на предприятието.
Данчев предложи да бъде въведено 1-часово безплатно паркиране с мотива, че се налага хората да отидат при личния си лекар, но идеята не бе приета от членовете на комисията.
Безплатно остава паркирането за електромобилите, реши комисията. Те са 4-5 в Шумен, но предложението ще бъде обсъдено и на предстоящата сесия на разпоредителния орган.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРекордът за „Най-голяма кофичка с майонеза в света” е български (видео)
Следваща статияКметът Христов връчи Националната награда за лирика на Кристин Димитрова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here