дом Наблюдател Изселниците ни не могат на улицата за хляб да излязат, ние им...

Изселниците ни не могат на улицата за хляб да излязат, ние им затворихме границата!?

0
ДЯЛ

Днес нито един от българските изселници в Турция няма да отиде до кварталния магазин или фурна за хляб. Утре също. Забранено е.
Хилядите нашенци в южната съседка никак не ги вълнува заповедта на българския здравен министър, с която от 00:00 ч. на 24 април до 23:59 ч. на 26 април се въведе временна забрана за влизане на територията на Република България на лица и пътни превозни средства, влизащи от Република Турция през граничните контролно-пропускателни пунктове Лесово – Хамзабейли, Капитан Андреево – Капъкуле, Малко Търново.
Тази заповед се появи след притесненията, че едва ли не хиляди нашенци ще тръгнат в края на седмицата за България, но е факт, че тя бе издадена след наложената в Турция от 0:00 часа на 23 април 4-дневна карантина в 31 града.

Изселниците не могат да излязат на улицата да си купят хляб, ние им затваряме границата!?
На 23 и 24 април хранителните магазини работеха само между 9.00 до 14.00 часа, а на 25 и 26 април хляб ще се кара с товарни автомобили до домовете на нуждаещите се.

„Има събития за следващата седмица, които биха могли да дадат отношение и в България. Това е във връзка с настъпващите мюсюлмански празници“, това каза на 23 април шефът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. проф. Венцислав Мутафчийски.
Не, няма да има такива събития.
Не, не настъпват мюсюлмански празници.
Не, нямаше да има и хиляди пътуващи тази събота и неделя от Бурса, Истанбул и Измир към смесените региони в България.
Вчера започна месецът на постите в мюсюлманския свят. Чак след месец е свещеният празник Рамазан Байрам.

Заповедта е странна, уникална…, може да се използват и други определения.
На изселника му е забранено да излезе на улицата в Бурса, ние го плашим с границата!
24shumen.com
На снимката: Бурса, столицата на изселниците. Желащите да пътуват за България в последните дни са…0. Днес и утре няма път дори кварталния магазин

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия4.9 по Рихтер разлюля Румъния, земетресението усетено и в Шуменско
Следваща статияБорисов: Обмисляме да отворим парковете другата седмица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here