дом Криминале Измамник измъкнал 3 000 лв. от приятелка, за да я пази от...

Измамник измъкнал 3 000 лв. от приятелка, за да я пази от …лоши хора

0
ДЯЛ

24-годишен мъж от Шумен бил задържан след получен сигнал в Областната дирекция в Шумен, че е съпричастен към извършена измама, съобщиха от полицията.
В хода на проверката било установено, че в продължение на няколко месеца Н.Б. въвеждал в заблуда 20-годишно момиче също от града. За целта мъжът направил неистински профил в социална мрежа. Чрез съобщения започнал отправя заплахи, че ако не започне да работи за него, ще „й се случат лоши неща“. Н.Б., който иначе й бил приятел я „успокоил“ . Предложил да наемат охрана, която да се грижи денонощно за сигурността й тъй като знаел, че тези хора, които я заплашват, няма да се спрат пред нищо. Казал, че ще се грижи за нея и ще й помага, докато може. В един момент обаче заявил, че повече няма възможност да плаща за охраната й, както и че е редно тя да даде някакви пари. За няколко месеца успял да измъкне от нея близо 3 000 лева. Проведени са разпити. Изяснено било, че в този период Н.Б. успял да изтегли онлайн кредити на името на свой приятел в размер на 1 800 лева.
Работата по документиране на престъплението по чл. 209 ал. 1 от НК продължава. Мъжът не е криминално проявен. Образуван е заявителски материал.
Случаят ще бъде докладван на прокурор в РП- Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМладеж ступа 55-годишен мъж, сгазил му кучето
Следваща статияСкандалджия ще обмисля арогантното си поведение 24 часа зад решетки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here