дом Общество Излъчиха победителите в конкурса „Коледа и Нова година“ сред 666 участници

Излъчиха победителите в конкурса „Коледа и Нова година“ сред 666 участници

0
ДЯЛ

666 деца и ученици се включиха в обявения от Община Шумен конкурс за рисунка на тема “Коледа и Нова година”. Комисия от шуменски художници – Ростислава Тодорова, Красимир Арсов, Бранимира Тодорова, Валерий Желязков, Благомир Папазов, Деян Ефтимов, Александър Величков, Свилен Земеделски, Бехчет Данаджъ и Румен Богданов излъчи най-добрите творби. 317 рисунки бяха получени във втора възрастова група, 227 са рисунките на деца от детските градини, а ученици от пети до осми клас са участвали в конкурса със 122 рисунки.
Победител в първата възрастова група е Мариана Борисова Бянкова. Тя е на шест години и се обучава в Арт-школа “Чифлигарови”. С първа награда във втората възрастова група е отличена рисунката на Николия Петрова Петрова от III а клас на Трето ОУ „Димитър Благоев“. Най-добрата творба в третата възрастова група е на Камелия Руменова Рачева от VI б клас на СУ „Сава Доброплодни“.
Отличените с първа награда произведения в трите групи ще бъдат отпечатани като поздравителни коледно-новогодишни картички от името на кмета на община Шумен Любомир Христов и неговия екип.
Рисунката на шестгодишната Габриела Ивелинова Косева от Арт-школа “Чифлигарови” ще бъде отпечатана на рекламните материали за Коледно-новогодишните празници в Шумен.
Рисунките на победителите в конкурса и подбрани от журито творби ще бъдат подредени в изложба във фоайето на Регионалната библиотека “Стилиян Чилингиров”.
Авторите на отличените творби ще бъдат наградени на специална церемония на 4-ти декември от 11.00 часа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРайско кътче в Шумен радва очите и душите (снимки)
Следваща статияСъдия-изпълнител продава чрез таен търг офис-апартамент в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here