дом Криминале Изложба „От игла до конец” в РИМ-Шумен

Изложба „От игла до конец” в РИМ-Шумен

0
ДЯЛ

21 стари шевни машини могат да се видят в изложбата „От игла до конец”, подредена в Регионален исторически музей-Шумен. Повечето от тях са събрани по време на дарителската акция „От бод до шев“, организирана от Музея в рамките на шест месеца. По време на нея във фондовете са постъпили машини както от Шумен и областта, така и от София, Габрово, Стара Загора, Любимец, с. Дралфа, Търговищко, Казанлък, с. Савино, Ямболско.
Във временната експозиция са представени ръчни и крачни шевни машини от фондовете на отделите „Етнография”, „Нова история” и „Най-нова история”, обхващащи периода от края на ХІХ в. до 70-те г. на ХХ в. Колекцията съдържа машини от марките MERTZANOFF, SINGER, KÖHLER, BIESOLT&LOCKE, GRITZNER, NECCHI, KAYSER, JUNKER&RUH, NAUMANN, UNION, ŁUCZNIK, PHOENIX и MINERVA.
Изложбата „От игла до конец” ще може да се разгледа до 10 септември.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБойко Рашков: Сигналът срещу Иван Гешев не е политически пиар
Следваща статияРайони с планови прекъсвания на електрозахранването

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here