дом Култура Изложбата, представяща историята на конкурсите на името на Панчо Владигеров гостува в...

Изложбата, представяща историята на конкурсите на името на Панчо Владигеров гостува в Регионалната библиотека

0
ДЯЛ

Изложбата „Международните и национални конкурси на името на Панчо Владигеров в Шумен“, която беше експонирана във фоайето на ДКТ „Васил Друмев“ на 13 март т.г. за концерта, отбелязващ 25-та годишнина от създаването на Фондация „Панчо Владигеров“, ще бъде представена и в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ от 2 до 20 април т.г. Към показаните вече 15 табла, всяко едно от които е посветено на отделен конкурс от проведените за периода 1995-2017 година, ще бъдат добавени и 6 табла, представящи проведения в Шумен през 1986 година Първи международен конкурс за пианисти „Панчо Владигеров“.
Снимковият материал, включен в изложбата е от архива на фондация „Панчо Владигеров“ и показва основните моменти на всеки един конкурс, свързани с журито, отличените участници и гостите. Текстовете само го допълват. Представени са и участниците от Шумен в конкурсите.
Авторът на снимките от първия международен конкурс – 1986 г. не е известен, те са предоставени от архива на бившия Окпъжен съвет за култура в Шумен. Първият национален конкурс за пианисти и цигулари „Панчо Владигеров“ от 1995 година е заснет от фотографа Огнян Блъсков, а автор на снимковия материал на останалите 14 конкурса е Красимир Кънев.
Таблата на изложбата са дизайнерски оформени и изработени от рекламна агенция и печатница Artprint.
На 2 април – понеделник, от 18 часа, във фоайето на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“, на първия етаж, ще бъде първото цялостно представяне на изложбата „Международните и национални конкурси на името на Панчо Владигеров в Шумен“. На откриването ще прозвучат изпълнения на двама цигулари от музикалната школа „Анастас Стоянов“ от Центъра за подкрепа за личностно развитие – ОДК Шумен.
Снимка:eurochicago.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗадържаха 48-годишен шуменец за блудство с непълнолетна в социалните мрежи
Следваща статияВ Панайот Волов посипаха лазарките с жито – символ на плодородие (снимки)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here