дом Криминале Иззеха антики от иманяр в Нови пазар, в дома му намериха и...

Иззеха антики от иманяр в Нови пазар, в дома му намериха и контрабанден тютюн

0
ДЯЛ

Общо 1 670 предмета са открити в дома на иманяр от Нови пазар. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Полицейски служители от Районно управление – Нови пазар извършили проверка в частен дом в града след получен сигнал, че местен жител държи незаконно в дома си културно-исторически ценности. Претърсването било предприето малко след 12 часа вчера в имот на ул. “Мусала“.

В дома на 62-годишния Н.Д. били намерени общо 1670 предмета с вид на антични и металотърсач. Сред предметите имало антични монети, пръстени, печати, върхове на стрели, фибули. Всички те са иззети. Назначена е експертиза. По време на претърсване в дома му бил намерен тютюн без акцизен бандерол около 200 гр.

За извършено престъпление по чл. 278 ал. 6 от НК/ държи археологически обект, който не е регистриран по съответния ред/ е образувано досъдебно производство. Заведен е заявителски материал и за притежание на акцизна стока без бандерол.
Снимки: ОД на МВР – Шумен
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКрадци детонираха 100-килограмова метална каса в търговски обект, задигнаха 2 600 лева
Следваща статияСпециализирана акция на Пътна полиция за ползване на колани се провежда до 12 май

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here