дом Общество Изграждат нова пасарелка в района на гара Каспичан

Изграждат нова пасарелка в района на гара Каспичан

0
ДЯЛ

Изграждат нова пасарелка в района на гара Каспичан. Проектът „Проектиране и изграждане на пасарелка /инжинеринг/ в района на гара Каспичан“ е с възложител ДП Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Новият закрит пешеходен надлез ще замени съществуващият такъв, като ще осигури безопасно преминаване през коловозите в централната част на града. Двустранно достъпът до съоръжението ще се реализира посредством стълбища и прилежащи към тях асансьори. Очаква се дейностите по изграждането на пасарелката да завършат след около месец- два. След отправено искане от страна на кмета на община Каспичан до Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщения за покриване на настоящия пешеходен надлез в района на гара Каспичан, през 2017 година е било извършено обследване на конструктивното състояние на съоръжението и техническа екпертиза. Съществуващата пасарелка е открита метална конструкция, строена през 1983 година и вследствие на дългогодишна експлоатация е частично увредена, през зимата се заледява и става неизползваема, тъй като крие рискове от травми и злополуки, не осигурява и достъп за преминаване на лица с намалена подвижност.
„За нас новата пасарелка е изключително полезна придобивка и е много важно да се осигури безопасен пешеходен достъп от високата към централната зона на града. Той ще отговоря на нормативните изисквания за осигуряване на достъп на лица с намалена подвижност, ще бъде удобен и за майки с детски колички“, коментира кметът на община Каспичан Милена Недева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони без електрозахранване
Следваща статияКметът на Шумен поздрави пенсионерите по повод Международния ден на възрастните хора

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here